5 Food Truck Awesome Di Kuala Lumpur

2
1989
World Of Buzz

The idea of beli makanan dari food truck itu sendiri amat menarik. Cara penyajian makanan yang unik ini telah menjadikan ramai warga Kuala Lumpur tergila-gilakan makanan food truck. It’s weird tapi memang tidak dapat dinafikan bahawa makanan yang dihasilkan dalam food truck rasanya sedap hingga tak terkata.

Trend jualan makanan dalam food truck yang kian meluas ini telah membawa satu pengembaraan yang luar biasa bagi pencinta makanan di KL. The best thing pasal food truck is that each food truck sajikan makanan yang berbeza dari pelbagai negara.

Anda boleh mencari food truck untuk makan tengahari mahupun makanan malam di pasar atau festival berdekatan anda. Berikut adalah 10 food truck awesome yang anda harus cuba.

1. La Famiglia Food Truck

YouTube
YouTube

Founders La Famiglia Food Truck ini mempunyai latar belakang yang berbeza tetapi cinta mereka terhadap makanan yang telah mendorong mereka untuk membuka food truck yang bertemakan Italian Mafia ini. Pasta mereka sangat simple dan murah. Harga basic pasta La Famiglia adalah dibawah RM 10.00. Poket anda tidak akan berlubang mencuba makanan mereka!

La Famiglia boleh dijumpai di Jalan Dungun, Damansara Heights (Tengahari) dan Jalan SS15/8A, Subang Jaya (Malam).

Facebook | Instagram

2. Cowboys Food Truck

The Star

Yeehaw! Mengelilingi kawasan Subang, Cowboys Food Truck membawa makanan dari Wild Wild West kepada Texan food lovers di Malaysia. Yang best sekali, semuanya dijamin Halal untuk dimakan! Dijamin harga adalah berpatutan dengan rasa dan kualiti yang diberi.

Eat Drink KL
Eat Drink KL

Cowboys boleh dijumpai sama ada di parking lot Pasar Moden SS15, Subang atau kawasan parking di Persiaran Zaaba, depan Shell TTDI. Mereka buka dari jam 7 malam – 12 tengah malam.

Facebook | Instagram

3. Burger Giler Power

Eat Drink KL
Eat Drink KL

Ramai diantara kita kenal Burger Ramly, tetapi jarang sekali kita dengar pasal burger truck kan? Burger Giler Power ni lagi rare dari burger jalanan. Charcoal burger mereka is the bomb! Semua patties adalah hasil tangan kakitangan food truck awesome ini dan bahan-bahan yang digunakan semuanya segar.

Ingin rasa? Anda boleh pergi ke alamat berikut. No. 11, Jalan Bandar, Taman Melawati, 53100, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia, 53100 Kuala Lumpur, Malaysia. Have fun!

Facebook | Instagram

4. Flaming Wheels

Flaming Wheel
Flaming Wheel

Flaming Wheels adalah restaurant jalanan pertama mengenalkan concept food truck di Malaysia. Mereka menyajikan makanan jenis gourmet dan western yang sedap hingga menjilat jari. Antara makanan wajib dirasa adalah Chilli Beef Nachos, Chicken Schnitzel, Guy’s Lamb Meatballs dan Flaming Fried Rice.

Untuk merasai kenikmatan Flaming Wheels, anda boleh ke G-Tower, TTDI. Alami rasa yang out of this world.

Facebook

5. Laughing Monkey Coffee

image

Laughing Monkey ialah food truck yang awesome for 1 reason only. Freshly brewed coffee yang cukup mantap untuk coffee addicts. Jika anda kurang berminat dengan minuman berkafein, anda boleh mencuba minuman lain seperi Chocolate Frappe, Matcha Latte atau Macadamia Café Latte Frappe. Semua sedap belaka!

Look for us at Jalan Tun Sambathan today to get your coffee fix 🙂

A post shared by Laughing Monkey Coffee (@laughingmonkeycoffee) on May 14, 2017 at 11:02pm PDT

Nak rasa? Anda boleh huntdown this shop di  Menara Millennium (berdekatan Help college), Jaya One atau Damansara Uptown.

Facebook | Instagram

 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY