‘Thai-Tarik’ Dengan BBQ Thai Nong & Jimmy

0
241
Eat Drink KL

Pergi sekali sahaja dah boleh buat team Fork ‘thai-tarik’ dengan Restoran BBQ Thai Nong & Jimmy.

Rugi kalau you pergi singgah Nong & Jimmy tanpa merasa the homie feeling of sup tom yam mereka. Hidangan tersebut disajikan dalam periuk clay pot dan diisi dengan udang besar, cendawan, sotong dan bahan-bahan khas yang lain. Bayangkan pada waktu hujan, anda hirup sesudu kuah yang masam-masam pedas yang panas. Ia mampu untuk warm you up. What a good life it is!

Restoran Nong & Jimmy tidak lah kelihatan fancy seperti restoran-restoran fine dining Thailand. Kedudukannya yang terletak di daerah Ampang membuat restoran ini menjadi buruan para foodies. Walaupun tiada scenery yang menarik di keliling restoran tersebut, the food makes up for it. Makanan di sini kaya dengan rasa Thailand.

Live Life Lah
Live Life Lah

Untuk mereka yang baru sahaja pertama kali menjejak kaki ke Nong & Jimmy, amat disyorkan untuk mencuba ketam panggang yang dibakar dengan arang (bukan gas ya). Hidangan ini sesuai buat mereka yang prefer essence smoky pada ketam mereka. The sweet taste of crab combined with the smoky flavor.

Jika anda kurang minat dengan ketam, Fork cadangkan you all tengok-tengok menu dulu. Ada banyak pilihan menarik dan unik dalam restoran ini yang worth it!

ALAMAT: 298C jalan 15, Kampung Baru Ampang, 68000 Ampang, Selangor
WAKTU OPERASI: 12.00pm-2.30pm; 5.30pm-11.00pm (Isnin – Ahad)

FACEBOOK

LEAVE A REPLY